De meest gestelde vragen aangaande single wintersport groepsreizen.

Vraag: Als je een partner (relatie ) hebt, kan je dan ook een single wintersport vakantie boeken?
Antwoord: Single reizen zijn in principe bedoeld voor vrijgezellen. Bij single groepsreizen zie je dan ook dat 999 van de 1000 personen alleenstaand zijn. Het kan echter zijn dat je geen liefdesrelatie hebt of eenzaam binnen je relatie bent. Of dat je wel een relatie hebt maar weet dat deze ten einde loopt. Dan kan deelname aan een single wintersport groepsreis een goed idee zijn. Het is per single reisorganisatie of je wel of niet toegelaten wordt. Er wordt natuurlijk geen controle uitgeoefend of je al of niet vrijgezel bent. Er is ook een groot verschil tussen single reizen en groepsreizen. Bij groepsreizen is iedereen van harte welkom, ook alleenreizenden, singles, echtparen en gezinnen. Maar ook binnen de categorie groepsreizen heb je weer varianten. Bijvoorbeeld 50 plus groepsreizen en Only Adults reizen.


plezier in de sneeuw singles wintersport

Vraag: Bij welke reisorganisatie kan ik het beste een single wintersport groepsreis boeken?
Antwoord: Welke reisorganisatie voor jou het beste aanbod heeft, is afhankelijk van veel factoren waaronder je leeftijd, je beschikbare budget, je gewenste wintersport bestemming en je ski ervaring. All reisorganisaties die staan vermeld op deze website zijn gespecialiseerd in single wintersport groepsreizen. Wel is het zo dat deze vakantie single specialisten zich meestal richten op bepaalde leeftijdsgroepen en soms op een bepaald segment. Bekend zijn bijvoorbeeld de single skivakanties voor hoger opgeleiden en de jongeren wintersport reizen. Ook bekend zijn de 40, 50 en 60 plus alleenstaande groepsreizen. Om de beste keuze te kunnen maken, moet je toch echt de diverse single wintersport aanbiedingen met elkaar vergelijken. Je kunt ons ook om advies vragen. Wij helpen je graag!

Vraag: Kan ik ook een single wintersport reis boeken op basis van all inclusive?
Antwoord: Het is ook mogelijk deel te nemen aan een all inclusive single wintersport groepsreis. Het aanbod van all inclusive single reizen is nog beperkt. Wij gaan een overzicht voor je maken met all inclusive alleenstaande groepsreizen.


Vraag: Heb ik ski ervaring nodig om mee te gaan met een single wintersport reis?
Antwoord: In principe heb je geen ski ervaring nodig. Het is wel zo dat er single skivakanties zijn die niet passen bij het niveau van beginners. Bij iedere single wintersport groepsreis staat vermeld voor wie de reis bedoeld is en ook of je een geoefende wintersporter moet zijn of niet.

Vraag: Zijn er ook ski weekenden voor singles?
Antwoord: Jazeker. Je kunt ook een wintersport single weekend boeken. Bijvoorbeeld met een bestemming in Winterberg, Sauerland.


Vraag: Zijn de reisorganisaties op deze website aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden ( de SGR ?)
Antwoord: Jazeker! Zowel Estivant, VillaVibes en Single Snow zijn aangesloten bij de SGR. Dat betekent een extra zekerheid voor jou als reiziger. Het is echter geen garantie dat een reis altijd door gaat. Boek daarom altijd een single wintersport reis waarvan de doorgang gegarandeerd is. Lees hier alles over de garantieregeling van de SGR.

Vraag: Zijn er ook single wintersport groepsreizen voor alleenstaanden met een christelijke achtergrond?
Antwoord. Er zijn diverse reisorganisaties die zich richten op christenen. Beter-Uit is een christelijke reisorganisatie waar je single wintersport groepsreizen kunt boeken. Je kunt bij Goed Idee Reizen, ook een christelijke reisorganisatie wandelreizen in de sneeuw boeken. Elders op deze website vind je informatie over de christelijke single reizen van Beter-Uit.’


Vraag: Zijn er ook single reizen wintersport voor hoger opgeleiden?
Antwoord. Als je een HBO opleiding of Universitaire opleiding hebt genoten, behoor je in de zin van wintersport vakanties tot de groep hoger opgeleiden. Er zijn een aantal reisorganisaties waar je een single wintersport reis of weekend kunt boeken als je hoger opgeleid bent en het prettig vindt om tijdens je skivakantie in het gezelschap te verkeren van andere hoog opgeleiden. Villavibes, Bradley en Crusj zijn de partijen die gespecialiseerd zijn in wintersport voor hoger opgeleiden.

Deze rubriek meest gestelde vragen aangaande single wintersport, zal in de toekomst verder uitgebreid worden. Volg ook onze blog.


reissamen singlereizen wintersport banner